La fruita

Els arbres fruiters

L’arbre fruiter és tota aquella arbòria o arbustiva que es conrea per obtenir-ne el seu fruit en forma de fruita. D’entre els diferents tipus d’arbres fruiters que existèixen, a Terrades se’n troben sobretot de dues tipologíes, els arbres de fruit de pinyol i els arbres de fruit de gra. Cada any pels voltants de Sant Josep, els camps de fruiters de Terrades s’omplen de flors i tonalitats que van des del blanc més immaculat fins al rosa més intens.

La fruita de pinyol

La pruna de Sant Joan, una varietat autòctona poc coneguda i amb un temps de maduració molt curt. Una de les prunes més preuades pel seu gust. En Marc Ribas i els seus Gelats de Territori ho saben prou bé!

Els abricocs, tots de varietats seleccionades, provenen dels prestigiosos vivers d’Arsène i Laurence Maillard i son únics per la seva qualitat, gust i tamany. Els préssecs, conreu de secà (on s’utilitza només l’aigua que prové de la pluja), son els més dolços de tots!

La cirera

La cirera, és sense dubte, la fruita estrella de Terrades i de totes les fuites de pinyol. Cada primer diumenge de Juny, tot el poble celebra la Fira de la cirera on es poden comprar i degustar les varietats més preuades d’aquesta fruita.

L’Olivet de Mas Ferran, conrea les varietats ‘Primolat’, ‘Burlat’, ‘Folfer’, ‘Bigalise’ i ‘Prima Giant’ per tal d’oferir la millor qualitat i el millor gust.

La figa

La figa és un dels fruits més apreciats en la gastronomia. Les figues de L’Olivet de Mas Ferran es poden degustar en plats i postres d’establiments tant emblemàtics com El Trull d’en Francesc o la pastisseria Foix de Sarrià. L’Olivet de Mas Ferran cultiva les varietats Coll de dama (més tardana) i Coll de dama negra (més primerenca), ambdues originàries de l’Empordà i el Rosselló, i considerades de les millors.

La nostra fruita