L’Oli

Les oliveres

L’olivera, Olea europaea en llatí, és un arbre que es conrea des de l’antiguitat a tota la conca mediterrània i és una de les poques espècies d’arbres que pot arribar a viure més de 1.000 anys.

L’Olivet de Mas Ferran compta amb 10 hectàrees de cultiu d’olivera, de les quals 2 son arbres de la varietat argudell que superen de llarg els 100 anys de vida.

Les olives

El fruit de l’olivera es desenvolupa i creix entre els mesos de maig-juny i fins l’octubre. A mitjans d’octubre les olives comencen a madurar, canviant del color verd clar que les ha caracteritzat al violat i més endavant, cap al desembre, al negre.

La collita de les olives a L’Olivet es fa de manera totalment manual i amb el màxim respecte per l’arbre i els fruits que ens regala.

L’oli

L’oli d’oliva és l’element diferencial per excel·lència de la dieta mediterrània i s’obté a partir del suc de l’oliva. L’oli d’oliva verge és el que s’obte directament mitjançant únicament procediments mecànics i aquest s’anomena extra quan les olives emprades no superen un grau d’acidesa concret que fa que tingui les propietats gastronómiques i saludables d’una major qualitat encara.

L’oli d’oliva verge extra és l’únic tipus d’oli que L’Olivet de Mas Ferran el·labora a partir de les varietats locals argudell i colivell.